Sehtanski Vanco
 
 
 
 
 
clock
 
 
 
 
8:00 - 19:00
Пон - Пет
 
 
 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
 
 
+389 76 455 944
Побарајте не
 
 
 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
 
 
Бул. Јане Сандански 67-Б/2
Локација
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Адвокатска канцеларија

 

Шехтански Ванчо

 
 
 
 
Услуги кои ги нудиме
 
 
 
 

Кривично право

 
 
 
 

ДЕЛОВНО ПРАВО

 
 
 
 

ТРГОВСКО ПРАВО

 
 
 
 

РАБОТНИ ОДНОСИ

 
 
 
 

ИНДУСТРИСКА СОПСТВЕНОСТ

 
 
 
 

ГРАДЕЖНИШТВО

 
 
 
 

НАПЛАТА НА ПОБАРУВАЊА

 
 
 
 

СОПСТВЕНОСТ

 
 
 
 

СЕМЕЈНО И НАСЛЕДНО ПРАВО

 
 
 
 

ОБЛИГАЦИОНО ПРАВО

 
 
 
 

ЗАСТАПУВАЊЕ ПРЕД СУДОВИ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Биографија

 
Адвокатската канцеларија Ванчо Шехтански работи од 1998 г. Од своето досегашно постоење ги издвојуваме повеќето случаи од кризата во Македонија од 2001 г. и 4-те хашки предмети пред Меѓународниот суд за човекови права во Хаг. Застапуваме над 33.000 членови од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) каде пружаме правна помош и заштита поврзано со работните односи. Повеќе од 17 години сме застапници на МПЦ - Повардарска епархија и Владиката Агатангел и целата правна коресподенција се обавува со наша стручна помош
Во изминатите години адвокатската канцеларија има регистрирано над 1500 фирми и здруженија на граѓани.

Од областа на кривичното право, застапувани се кривични предмети скоро во секој град во државата од крвни делокти до секаков вид кривичен престап а во 2005 како адвокат на семејствата на киднапираните Македонци од војната 2001 адвокат Ванчо Шехтански ги водеше и двата предмета од четирите Хашки случаи пред Меѓународниот суд во Хаг, по Оббиненијата на Карла Дел Понте. Македонската држава по враќањето на предметите под нејзина надлежност истите ги амнестира во 2011 со Закон за амнести
ја.

Нашата канцеларија пружа услуги од областна на семејно и социјално право.Адвокатот Ванчо Шехтански е автор на законот за управување на одземен имот. Тој е првиот директор на Агенцијата за управување одземен имот од областа на конфискација на нелегално стекнат имот. Агенцијата, како институција за борба со организиран криминал, во 2009-тата година имаше позитивна оценка од Европската комисија.
Во нашиот тим се четворица адвокати и служба за техничка и административна помош.

Адвокат Ванчо Шехтански и неговиот адвокатски тим, како правни консултанти работат за неколку реномирани правни субјекти, целосно покривајќи го правниот дел на институциите во делот на внатрешните правни работи како изготвување договори, водење и изготвување внатрешна систематизација , управни постапки, архивско работење и начин на постапување .

Адвокатскиот тим го сочинуваат искусни адвокати Верица Арсова и Стефан Ристовски со навремена и стручна помош на напите Властодавци на целата територија на Македонија.


 
 
 
 
 
 
 
Нашиот тим
 
 
 

Адвокатскиот тим

 
 
 
 
 

Ванчо Шехтански - Адвокат

 
 
 
 

Верица Арсова - Адвокат

 
 
 
 

Стефан Ристовски - Адвокат

 
 
 
 

Слободан Лаковски - технички извршител

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прочитајте го нашиот блог или следете не на социјалните мрежи

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Последни написи
 
 
 
 
 
 
 
 

Контакт

 
*
 
*
 
*